Strašidelné Putování v Žatci bavilo, děti už se těší na další!
Strašidelné Putování bavilo, děti už se těší na další. 3x foto: město Žatec
Louny

Žatec - Stezka odvahy byla po třech letech opět tématem Putování, které pořádaly Spolek Mederova domu, Sedmikráska, Seniorcentrum a další spolky i aktivní jednotlivci. V pátečním večeru se žatecké Putování vydařilo náramně, o čemž svědčí i účast rekordních 650 platících účastníků.

Na cestě kolem městského centra za úkoly nebo dvěma hady, v něž se kdysi proměnili dva čerti z klášterní kuchyně, čekalo dětské i dospělé účastníky několik úkolů a hlavně tři desítky strašidel. Dostavilo se několik čertů, upírů, bílých paní. Nejpočetnější byla účast čarodějnic – jedna hledala Jeníčka, který ji ukradl perníček, další utěšovala plačící holčičku, jiná vyzvídala, zda si děti čistí zuby, a další zase hledala oběť, již by snědla. Do cíle u Sedmikrásky ale dorazili všichni bez újmy, zato s mnoha dojmy.

Ty si zájemci ještě doplnili o návštěvu podzemí Jedové chýše, tajemného kostela či upířího varhanního koncertu v bývalém klubu Banán. Za odměnu dostaly děti razítko, hada či bonbóny, rodiče se mohli pobavit před klubem Budík u hudby.

Pořadatelé prostě připravili povedený podvečer plný podivných postav, přesto příjemně pestrý. Paráda!

„Strašidelné Putování jsme dělali už před třemi lety, letos jsme ho trochu rozšířili. Příprava dala hodně práce, ale snad se to vyplatilo. Plánků jsme měli připravených a vytištěných několik stovek, ani zdaleka ani nestačili, takže lidé si je museli i ofocovat. Ten zájem a úspěch nás ohromně potěšil,“ hodnotil první ohlasy ještě v pátek večer Petr Antoni, jeden z hlavních pořadatelů.

Úplně nejvýstižnější hodnocení Putování ale zaznívalo z úst spokojených dětí. „Půjdeme příště zase?“ ptal se při cestě domů rodičů sedmiletý chlapec. Pořadatelé sotva ukončili jedno Putování, a už mohou připravovat další!

Tomáš Kassal

2110zatec1

2110zatec3

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru