Na trati z Loun do Rakovníka začnou skoro po půl roce zase jezdit vlaky
Pracovníci firmy Strabag při opravách trati u Hřivic. Jejich speciální stroj dokáže "nadzvednout" koleje i s pražci a upravit pod nimi podloží do potřebného složení a parametrů. Foto: redakce
Louny

Lounsko - Na trať mezi Louny a Rakovníkem do oblasti kolem Hřivic a Domoušic se zhruba po půl roce znovu vrátí vlaky. Provoz v tomto úseku se zastavil už v polovině května, kdy u Hřivic vykolejil nákladní vlak a část trati poškodil. Škoda tehdy činila šest milionů korun.

Už před touto havárií ale železničáři měli v plánu udělat opravu devítikilometrového úseku trati v lesní oblasti mezi Hřivicemi a Domoušicemi. Ta začala v létě. Na trati se postupně vyměnil celý svršek, zpevnilo podloží, místo stovek dřevěných pražců teď dělníci položili betonové. Součástí byla i oprava pěti přejezdů a sedmi mostů.

Díky provedené rekonstrukci teď budou vlaky moci jezdit v uvedeném úseku rychleji - místo dosavadních 50 km/h stoupne povolená rychlost na 70-90 km/h. Cesta do Rakovníka tak bude trvat o něco kratší dobu. Správa železniční dopravní cesty za rekonstrukci trati v této oblasti zaplatí více než 130 milionů korun.

Výluka skončí 31. října a hned potom už se na trať zase vrátí vlaky s cestujícími i nákladem. Drobnější dokončovací stavební práce budou v lokalitě trvat ještě do prosince, ale vlaky už tam začnou jezdit tento týden.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru