Děti z horské mateřinky vyrobily hmyzí hotely a věnovaly je městu Žatec
Děti z horské mateřinky vyrobily hmyzí hotely a věnovaly je městu Žatec. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Dva hmyzí domečky dostalo minulý týden město Žatec od dětí z mateřské školy na Hoře Svatého Šebestiána. Předškoláci vyrobili domečky pro hmyz v rámci projektu ekologické výchovy. S nápadem přišla maminka jednoho z dětí horské školky, která zároveň dojíždí do práce do Žatce.

Vedení školky se nápad líbil a hned se začalo na domečcích pracovat. Manžel ředitelky školky nařezal prkna, ze kterých postavil dřevěné kostry. Ty bylo potřeba naplnit věcmi, které mají brouci rádi. Děti proto na procházkách venku sbíraly různé větvičky, kůru stromů, šišky, kaštany a další věci, které pod vedením paní učitelek do hmyzích hotelů naskládaly.

„Děti si při práci zopakovaly názvy přírodnin, které se naučily při jejich sběru. Bylo pouze na nich, jak budou domečky vypadat. Společná práce na domečcích je velice bavila. Užily si u toho spoustu legrace. Určitě nezůstaneme jen u těchto dvou domečku,“ řekla ředitelka MŠ Jitka Malecká.

Školka se rozhodla hotové hotely darovat, a to městu Žatec. Pracovníci z městského úřadu, z oddělení životního prostředí proto vytipovali lokality, kam by bylo vhodné domečky umístit. Během několika týdnů se po městě hmyzí hotely rozvezou a přidělají.

"Město Žatec symbolickou tabulkou poděkuje dětem z mateřské školy Hory Svatého Šebestiána za výrobu dvou kusů hmyzích domečků, tzv. hmyzích hotelů, které budou do konce roku umístěny ve dvou pilotních areálech příspěvkových organizací města. O tom, které to přesně budou, se teprve rozhodne,“ uvedla vedoucí oddělení životního prostředí žatecké radnice Kateřina Frýdová.

(sš)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru