Advent v Žatci 2019: Kdy bude rozsvícení stromečku a na jaké předvánoční akce se těšit?
Ilustrační foto, zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Adventní akce v Žatci budou v letošním roce probíhat po celý měsíc s tím, že kulturní program na náměstí Svobody se soustředí především na víkendové dny.

Advent v Žatci probíhal v minulých letech jen v prvním týdnu. Další změnou je fakt, že se do organizace zapojili další pořadatelé včetně spolků a všechny akce v celém městě budou prezentovány na jednom plakátu.

Stejně jako v minulých letech zahájí adventní akce běh pořádaný Hopman Teamem Žatec a následuje tradiční program připravený Městským divadlem Žatec – rozsvícení vánoční výzdoby, koncerty, vystoupení dětí či Mikuláš. Výjimečně se letos neuskuteční Krampus show, a to kvůli rekonstrukci radnice, která v jiných letech sloužila jako šatny a zázemí pro vystupující.

Jednu chybějící akci ale nahrazují na náměstí Svobody jiné, například pohádka v podání Jitřenky, akce na mobilním kluzišti. Po loňské premiéře se letos opakuje Adventní setkání se zvony a koledy v podloubí, jež organizuje spolek Žatecký okrašlovací kolektiv.

Při všech víkendových akcích na náměstí Svobody bude zajištěné občerstvení, stánky s dárkovým zbožím či vánočním pečivem. (kas)

Z programu Advent v Žatci 2019 - víkendy a akce na náměstí Svobody

30. 11. Adventní běh, 15.15

1. 12. Slavnostní rozsvícení stromečku a Staročeský vánoční trh,13.00 – 18.10

2. 12. Divadelní advent a Děti svému městu, 13.00 – 18.00

5. 12. Mikulášská nadílka, 16.00 – 18.00

7. 12. Koledivy, Adventní setkání se zvony, 17.00

8. 12. Koledy v podloubí, 16.00

15. 12. Pohádka Tři sněhuláci a Koledy v podloubí, 15.00

22. 12. Program na ledě a Koledy v podloubí, 15.00

Kompletní program Advent v Žatci 2019 zveřejní město v nejbližších dnech.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru