Střední škola v Žatci má svůj vlastní minipivovar. Darovala si ho k 60. výročí svého založení
Pivovar přímo ve škole? Dobrý nápad, kvitoval hejtman Bubeníček. FOto zdroj: Krajský úřad Ústeckého kraje
Louny

Žatec - V Ústeckém kraji za posledních pár let vzniklo několik různých minipivovarů, ale ten žatecký se od ostatních liší tím, že je situován přímo ve škole. Určen je prioritně pro žáky – budoucí sládky či pivovarníky ze Středního odborného učiliště a Střední odborné školy SČMSD, Žatec.

Na slavnostní otevření se přijel podívat také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Nejprve přestřihl pásku a poté se šel podívat na dvě velké nádoby a cisternu. Objem obou nádob je 70 litrů, čistého piva by pak mělo být kolem 50 litrů. „Je to velmi dobrý nápad. Doufám, že žáci získají potřebné teoretické zkušenosti, které pak využijí později v praxi,“ uvedl hejtman Bubeníček.

Podle ředitelky Stanislavy Sajdlové bylo vybavení minipivovaru z velké části pořízeno díky umístění v soutěži Dobrá škola v Ústeckém kraji 2017/2018, jenž není zřizovaná krajem a kde skončila na 3. místě a získala tak finanční odměnu. Minipivovar si škola symbolicky darovala k 60. výročí od svého založení.

1911pivovar2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru