Skládka hoří už druhý den! Hasiči povolali na pomoc těžkou techniku
Těžká technika pomáhá hasičům v likvidaci požáru skládky na Litoměřicku. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Želechovice - Bílý dým stoupá od neděle ze skládky komunálního odpadu v Želechovicích na Litoměřicku. Na místě, které leží mezi čížkovickou cementárnou a vrchem s hradem Hazmburkem, se už vystřídaly desítky hasičů. A ještě tam nějaký čas budou.

Vítr nese dým do polí mezi obcemi Siřejovice a Vrbičany, na dohled od dálnice D8. V kouři pracují za návrším za skládkou na stavbě nové chmelnice zemědělci, okolo nich projíždí jedno hasičské auto za druhým. Dováží vodu. "Zásah u požáru komunálního odpadu na skládce u Želechovic - Siřejovic pokračuje. Odpad je rozhrnován nakladačem a buldozerem. Hasiči jej prolévají vodou. Na místo byl vyžádán měřící vůz na měření látek v ovzduší," uvádí v pondělí dopoledne mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Už v neděli hasiči uvedli, že byl na místo povolán bagr z Jihlavy na rozhrabávání odpadu a že zásah se zřejmě protáhne na více dní.

Jak uvedl jednatel skládky SONO Václav Tyl regionálnímu Deníku, firma zatím neví, co je příčinou požáru a její zjištění bude věcí dalšího vyšetřování.

Nejde o první požár skládky na tomto místě. A nejde zdaleka ani o první požár skládky v Ústeckém kraji. V tom zde nechvalně proslula velká skládka Celio mezi Mostem a Litvínovem, kde došlo již k několika velmi mohutným požárům.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru