Všimli jste si? V centru Žatce se otevřela neobvyklá kavárna. Kavárna s duší
Kamarád-LORM otevřel v centru Kavárnu s duší. 2x foto: město Žatec
Louny

Žatec - Výborná káva a chutné zákusky. Přes poledne i polévka či salát. A večer? K dobrotám jako bonus ještě výhled na luxusně nasvícené žatecké náměstí. To vše nabízí nová útulná Kavárna s duší, již na začátku prosince otevřela městská organizace Kamarád-LORM.

Duši dává kavárně jak zařízení, které není vždy nové, ale o to je atraktivnější, protože nábytek má v sobě skryté příběhy. Duši dávají útulnému prostoru i zaměstnanci, které mimo jiné tvoří klienti Kamaráda-LORM. „Chodí sem třeba jen na chvíli, aby obsluhovali nebo uklízeli nebo pomohli v kuchyni. Ale je na nich vidět, jak je to ohromně baví, takže už proto vidíme, že to mělo smysl,“ komentovala hlavní smysl kavárny ředitelka organizace Andrea Rábová.

0412lorm1

Zároveň jsou v kavárně k vidění i prodeji výrobky klientů Kamaráda-LORM. Městská organizace tak naplno pokračuje ve své snaze začlenit co nejvíce klienty s různým stupněm postižení do běžného života. Právě v kavárně, kde se stýkají s běžnou veřejností kromě neděle každý den, to probíhá přirozeně a příjemně. I to poskytuje poetické kavárně tu správnou duši.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru