Procházková trasa kolem žateckých hradeb dostává přesnější podobu
Procházková trasa kolem hradeb dostává přesnější podobu. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Vytvoření Hradebního okruhu, tedy pěší cesty v prostoru podél hradeb kolem celého historického centra, připravuje město Žatec. Konkrétní řešení navrhuje připravovaná studie, s jejímž konceptem se mohli seznámit zastupitelé města i veřejnost na setkání se zpracovateli ve Staré papírně.

Výsledkem má být jak procházková trasa kolem hradeb, tak kompletní úprava svahů nad ulicemi Nákladní, Pod Střelnicí a v lokalitě Červenka nad zahradnictvím Cinke.O vytvoření pěšího okruhu kolem hradeb a revitalizaci celého území se uvažuje již dlouho, s některými záměry se mohli lidé seznámit letos v lednu v rámci při procházce se zastupiteli. V minulých dnech byl veřejnosti představen koncept studie a nyní se bude připravovat samotná studie. Studie bude dokončena a předána městu v nejbližších dnech.

„Podněty a připomínky, které jsme získali při setkání s veřejností a při představení záměru zastupitelům, budou zohledněny v konečném návrhu studie,“ vysvětlila vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Mazánková. Na základě studie se pak pak připraví projektové dokumentace na jednotlivé etapy revitalizace prostoru pod hradbami. Práce by mohly začít příští rok na podzim. „Podle rozsahu úprav chceme realizaci rozdělit do etap, abychom fyzicky i finančně zatížili město rovnoměrně,“ dodala K. Mazánková.

Z letošního rozpočtu jsou na I. etapu vyčleněné finance ve výši 8 milionů korun. Rozpočet příštího roku počítá s částkou 1,5 milionu korun na projekty dalších dvou etap.Samotný Hradební okruh má tvořit dva a půl metru široká cesta z kamene podél hradeb. Studie počítá i s úpravou zeleně, tedy výsadbou nové, ale také prořezávkami, které zajistí výhled na město i okolí. Doplní se mobiliář, jako jsou lavičky či odpadkové koše a mnoho dalších atraktivních prvků. Cílem projektu je zpřístupnit a zatraktivnit pro veřejnost vzácný prostor, který je spojnicí mezi centrem a dalšími částmi města.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru