Olej ze smažení už do dřezu nelijte. Jedlé tuky bude v Lounech možné odkládat do speciálních kontejnerů
ilustrační foto, zdroj: město Louny
Louny

Louny - Od nového roku se v Lounech rozšíří možnost třídění jedlých olejů a tuků z domácností. Nově bude po městě rozmístěno 15 ks nádob určených k jejich odkládání.

Nádoby určené k odkládání tohoto odpadu budou po městě rovnoměrně rozmístěny ke stávajícím kontejnerovým stáním na separovaný odpad dle kapacitních možností.

Nádoby se budou nacházet v ulici Kpt. Nálepky, Kosmonautů, Přemyslovců, Lucemburků, Tomanova, V Oblouku, U Stadionu, Javorová, Dykova, Vladimírská, Cítolibská, Dukelská, na Mírovém náměstí (za č.p. 52) a v městských částech Brloh a Nečichy. Nadále trvá možnost odevzdání jedlých tuků a olejů na sběrném dvoře v Rybalkově ulici.

Do sběrné nádoby patří:

  • použité jedlé oleje a tuky z domácností, např. fritovací oleje
  • ztužené jedlé tuky

Do sběrné nádoby nepatří:

  • technické oleje (převodové, motorové, tlumičové)
  • maziva a kapaliny

Použité tuky a oleje vhazujte do nádoby v uzavřených obalech (např. PET lahve).

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru