Tříkráloví koledníci chodí ulicemi až do 14. ledna
Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Až do 14. ledna mohou obyvatelé Žatce potkávat v ulicích skupinky koledníků, kteří vybírají peníze v rámci charitativní Tříkrálové sbírky. Dnes chodí ulicemi města skupinky organizované Charitou Žatec, kromě nich ale postupně obchází město také koledníci organizovaní farností z Liběšic.

Liběšická farnost loni vybrala nejvíce peněz v celé litoměřické diecézi, statisíce korun chce na pomoc potřebným lidem vybrat i letos. „Peníze použijeme na nákup kompenzačních pomůcek nemocným, pro děti, pro které připravujeme akce u nás na faře, což jsou třeba i letní tábory. A samozřejmě můžeme použít peníze i na pomoc lidem, kteří se v průběhu roku nečekaně ocitnou v nouzi,“ popsal místní využití sbírky liběšický farář Marek Štěpán.

Tříkrálová sbírka je největší charitativní sbírkou v Česku a každý rok se v ní vyberou desítky milionů korun. Letos jde o její dvacátý ročník. Prestiž a obliba Tříkrálové sbírky vychází zejména z toho, že její výtěžek pomáhá jak ve světě, tak v Česku, ale hlavně přímo v lokalitách, kde lidé peníze darují – k tomu slouží právě místní využití sbírek.

První ročník sbírky se uskutečnil v roce 2000 v olomoucké arcidiecézi. Výtěžek Tříkrálové sbírky každoročně stoupá. Loni překročil v celém Česku 122 milionů Kč.Sbírka je otevřená celoročně – přispívat lze na účet na účet 66008822/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 777, bankovním převodem i kartou on-line.

Jednorázově i trvale lze sbírku podpořit zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru:

  • DMS KOLEDA 30, DMS KOLEDA 60 či DMS KOLEDA 90
  • DMS TRV KOLEDA 30, DMS TRV KOLEDA 60 či DMS TRV KOLEDA 90.

(Tomáš Kassal)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru