Strážníci v Žatci budou mít nové komfortnější zázemí. Začala rekonstrukce objektu městské policie
Začíná rekonstrukce objektu městské policie. Foto: Redakce
Louny

Žatec - Rekonstrukce objektu, ve kterém sídlí Městská policie Žatec, bude jednou z největších investic města v letošním roce. Stavební práce a vybavení nábytkem budou stát 14 milionů korun.

„Práce byly zahájeny v únoru předáním staveniště. Rekonstrukce by měla podle harmonogramu skončit v září,“ uvedla vedoucí odboru rozvoje majetku Kateřina Mazánková.

Kanceláře strážníků se dočasně přestěhovaly do budovy čp. 126. „Služebna jako taková, kam jsou občané zvyklí docházet, je stále v provozu, na stejném místě a samozřejmě 24 hodin denně,“ zdůraznil ředitel Městské policie Žatec Miroslav Solar.

Budova městské policie se předělává především proto, aby poskytovala takové zázemí strážníkům, jaké vyžaduje současná doba. Nové v ní budou šatny a sociální zázemí, přibude serverovna, sušárna oděvů, výslechová místnost, denní místnost s kuchyňkou, zasedací místnost, archiv a sklad.

V současné době také pokračují investiční akce, které byly zahájené v minulém roce. Z velké části je hotová obnova radnice, kde se nyní ještě vyměňují některá okna a pokračují práce na soklu. „Zároveň pokračuje příprava expozice v radniční věží, jež je součástí celého projektu Obnova budovy radnice. Scénář expozice je hotový, nyní se věnujeme zadávacím podmínkám pro případné dodavatele a konkretizujeme jednotlivé prvky vybavení expozice,“ vysvětlila K. Mazánková.

Do června mají skončit opravy chodníků v Pražské ulici, k tomu patří i oprava cestiček v prostoru před panelovým domem proti dětskému domovu. Během jara by měly skončit i úpravy ceremoniálních ploch u pomníku obětem Českého Malína před městským hřbitovem.

Souběžně s probíhajícími investicemi připravuje odbor rozvoje města také další stavby, které by měly být zahájeny v nejbližších měsících. „U několika investic jsme ve fázi, kdy formou výběrových řízení hledáme dodavatele. To se týká jak některých oprav komunikací, tak opravy pokojů v Domově pro seniory,“ uvedla Kateřina Mazánková.

V souvislosti s dlouho odkládanou rekonstrukcí tribuny na stadionu FK Slavoj se čeká na rozhodnutí o dotaci. Výsledek by měl být znám do dubna.

Investice, které mají začít v nejbližší době

  • Rekonstrukce ulice Politických vězňů – I. etapa
  • Vybudování parkoviště v ulici M. M. Černobýla
  • Revitalizace v obci Záhoří
  • Propojka úseků cyklostezky
  • Úprava osmi pokojů v Domově pro seniory
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru