Den navíc: Žatec zve na opravené náměstí, o jeho dominantě pomohou rozhodnout lidé
Nerudovo náměstí. Foto: Redakce
Louny

Žatec - Další investice připravuje město Žatec na Nerudově náměstí a v jeho okolí. Cílem je vylepšit prostředí a oživit tuto část Pražského předměstí.

První etapa rekonstrukce Nerudova náměstí skončila loni a celkově si vyžádala 8,7 milionu korun. Symbolickým ukončením této etapy bude Den navíc, akce města pro občany, kteří se mohou sejít na opraveném náměstí v sobotu 29. února od 14 do 17 hodin.

Během programu se představí ZUŠ Žatec, tanečníci z Ústí nad Labem nebo klaun pro děti. Chybět nebude v městském stánku ani zajímavost z historie samostatného Československa: přesně před 100 lety, 29. února 2020, byla přijata první ústava Československé republiky.

Den navíc poslouží nejen k setkání lidí, ale také k možnosti zapojit se do rozhodování. Během programu mohou občané vyplnit anketu, která naznačí, co by mělo tvořit dominantu Nerudova náměstí. Zastupitelé města v minulosti zamítli variantu, že by tam stála socha koně. Zda se místo něj objeví socha nějaké osobnosti nebo jiné umělecké dílo, se bude teprve rozhodovat a podílet se na tom mohou i občané města.

Instalace uměleckého či jiného díla bude součástí druhé etapy rekonstrukce Nerudova náměstí. Během ní se opraví i uličky, které na náměstí navazují. V současné době se připravuje projektová dokumentace druhé etapy, se samotnými pracemi se počítá v příštím roce.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru