Kruháče na nebezpečných křižovatkách? Nové měření dopravy je doporučuje!
Záchranáři zasahují na kritizované křižovatce u tragické nehody, která se tam stala v srpnu loňského roku. Foto: čtenář
Louny

Žatec - Prosincové měření dopravy v Plzeňské ulici, jež prováděli odborníci z dopravní fakulty ČVUT, ukázalo proti roku 2016 výrazný nárůst počtu vozidel, a to přes dvacet procent. Město Žatec tím získalo důležitý argument při své snaze prosadit v Plzeňské ulici stavbu dvou kruhových objezdů.

Kvůli stavbě okružních křižovatek poblíž TESCO a v ulici Osvoboditelů jedná Žatec s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR (ŘSD) už několik let. Město považuje současné křižovatky za nebezpečné.

Dosud byla stanoviska většinou zamítavá, podle předchozích statistik prý nebyl počet vozidel dostatečně významný pro schválení finančně a časově náročných staveb.

Prosincové měření ale mění situaci. „Došlo k významnému nárůstu dopravy. Dále byla identifikována řada bezpečnostních deficitů. Zpracovatelé měření z ČVUT k výsledkům přijali závěr, že by se situace měla řešit vybudováním okružních křižovatek,“ uvedla starostka Žatce Zdeňka Hamousová.

V lednu se uskutečnilo další jednání s ŘSD, na kterém se výsledky měření a návrh ČVUT projednával. Nyní jsou další kroky na chomutovské správě ŘSD.

Z pohledu Žatce a jeho obyvatel je důležité, že se mění pohled na kruhové objezdy. Rozhodnutí o stavbě obou kruhových objezdů ovšem stále nepadlo a město čekají další jednání. „Podstatné ale nyní je, že se ŘSD k záměru nestaví odmítavě, teď je všechno v jejich rukou,“ dodala Z. Hamousová.

Již nyní je schválena na Plzeňské ulici u křižovatky u TESCO změna svislého a vodorovného dopravního značení, která zvýší bezpečnost dopravy v těchto místech. Realizovat tyto úpravy bude ŘSD v jarních měsících. Město dále připravuje nové osvětlení této křižovatky pěti novými světly veřejného osvětlení. V nočních hodinách tedy bude pro řidiče křižovatka mnohem přehlednější.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru