Puzzle, hlavolamy, skládačky. Tyto krásné hračky vyrobili vězni z Nového Sedla pro žatecké děti
Žateckým dětem budou sloužit dřevěné hračky z Věznice Nové Sedlo. Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Dřevěné skládačky a hlavolamy, které poslouží žateckým dětem ke hře i poučení, si včera převzali ve Věznici Nové Sedlo ředitel Městské policie Žatec Miroslav Solar a manažerka prevence kriminality Zdenka Kobelčuková. Výrobky, které vytvořili odsouzení v Novém Sedle, jim předal ředitel věznice plk. Miroslav Špalek.

Puzzle, paměťové hlavolamy, skládačky geometrických tvarů nebo pomůcka pro hmatové poznávání povrchů budou sloužit školákům i předškolákům v rámci preventivních aktivit městské policie i při různých městských akcích. „Nejbližší akcí pro veřejnost, kde tyto věci využijeme, bude dubnový Den Země,“ řekla Zdenka Kobelčuková.

Soubor sedmi dřevěných her vyrobili odsouzení v Novém Sedlo na základě přesného zadání, které dostala věznice od Městské policie v Žatci. Výroba trvala asi dva měsíce, časově nejnáročnější byly závěrečné úpravy včetně schnutí barev. Šlo o další pokračování dlouhodobé spolupráce Věznice Nové Sedlo s obcemi či školami v regionu.

Konkrétně Žatec získal v minulosti různé skládačky a pomůcky pro oddělení životního prostředí, na prevenci kriminality i přímo pro město - jde o dřevěné stánky na náměstí Svobody, skládací stolky, které se používaly v sobotu při akci na Nerudově náměstí, nebo také skládací zástěny do volebních místností.

(Tomáš Kassal)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru