Radnice v Lounech omezila úřední hodiny a zakázala vstup bez zakrytých dýchacích cest
ilustrační foto
Louny

Louny - Město Louny vyzývá občany, aby respektovali nařízený STAV NOUZE VYHLÁŠENÝ PRO CELÉ ÚZEMÍ ČESKÉ REPUBLIKY a související usnesení vlády. Je nezbytné maximálně se zdržovat ve svých domovech a opouštět je pouze v nejnutnějších případech.

A to z důvodů stanovených nařízením vlády (cest do zaměstnání, nezbytných cest za rodinou, cest nezbytně nutných k obstarání základních životních potřeb, cest do zdravotnických zařízení a zařízení sociálních služeb, cest za účelem vyřízení neodkladných úředních záležitostí, výkonu vybraných povolání, cest zpět do místa bydliště).

  • Úřední hodiny Městského úřadu Louny jsou omezeny na pondělí a středu a to vždy mezi 13,00 – 16,00 hodinou. Po dobu platnosti omezených úředních hodin v době nouzového stavu je vydán zákaz vstupu osob bez zakrytých dýchacích cest, a to rouškou nebo jiným způsobem (šátek, šála apod.). Vyřizovány budou pouze bezodkladné záležitosti po předchozím telefonickém objednání přes tel. č. 415 621 111.

Pro příjem žádostí a podání je upřednostňována elektronická forma, v nejnutnějších případech přijímá podání pouze podatelna umístěná v historické budově radnice (Mírové náměstí 35).

Městské informační centrum i přes uzavření můžete kontaktovat na tel. čísle: 415 621 102, nebo prostřednictvím emailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

  • Činnost mateřských škol zřízených městem Louny bude v souladu s apelem krizového štábu Ústeckého kraje zachována v omezeném režimu (třídy pro max. 15 dětí). V případě omezení jejich provozu spočívající v zákazu osobní přítomnosti dětí hrozí paralýza poskytování zdravotních, sociálních a dalších služeb na území regionu.

ZŠ a MŠ Kpt. Otakara Jaroše v Lounech bude vykonávat nezbytnou péči pro děti ve věku od 6 do 10 let, jejichž zákonní zástupci jsou zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotnických služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví a příslušníci ozbrojených sil anebo pedagogickými nebo nepedagogickými pracovníky určené školy nebo školského zařízení, a to bez ohledu na to, zda jsou tyto děti dětmi nebo žáky určené školy nebo školského zařízení.

  • Od 16.3.2020 do odvolání Krizový štáb ORP Louny zakázal návštěvy v Domě s pečovatelskou službou a ve 4. poschodí domova pro seniory, který slouží také pro klienty Domova s pečovatelskou službou. Stále platí zákaz návštěv v Domově pro seniory.
  • Provoz MHD v Lounech bude upraven tak, aby pro nástup a výstup do/z vozidel MHD byly používány pouze zadní dveře (všechny mimo dveří u řidiče). Jízdné v termínu od 16. do 24.3.2020 nebude vybíráno.
  • Provoz parkovišť se závorovým systémem bude neomezen, výjezd a vjezd bude nepřetržitě otevřen a nebude vybírán poplatek za parkování.
  • Přes informační linku pro seniory tel. č. 603 19 20 21 si mohou senioři, kteří nemají možnosti pomoci od rodiny či známých, domluvit zajištění základních potřeb – nákup základních potravin, hygienických potřeb a léků. Tato služba bude zajišťována ve spolupráci mezi Městskou policií, Městskou pečovatelskou službou a odborem sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Louny.
  • Zájemci o dobrovolnickou činnost se mohou hlásit prostřednictvím emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonu 415 621 102. V případě potřeby budou osloveni.
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru