Hasiči staví u nemocnic Krajské zdravotní stany pro testování lidí na nový koronavirus
Odběrové místo v areálu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Foto: HZS Ústeckého kraje
Louny

Ústecký kraj – U krajských nemocnic vznikají provizorní odběrová místa. Fungovat budou od čtvrtka 19. března.

Aby se ulevilo Záchranné zdravotnické službě Ústeckého kraje, budou v okolí nemocnic Krajské zdravotní fungovat odběrová místa, kde se lidé, kteří mají teploty a respirační potíže, mohou nechat testovat na koronavirus. Předpokládá se, že bude vytvořeno 6 odběrových míst.

Se stavbou v tuto chvíli pomáhají hasiči. „Instalují přístřešky a stany na odběrová místa v nemocnicích v Ústí nad Labem, Teplicích, Děčíně a Mostě. Chystá se též Chomutov,“ uvádí mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan.
Během odpoledne ještě přibydou kontejnery se zázemím.

O vytvoření odběrových míst se rozhodlo na mimořádných zasedáních Krizového štábu Ústeckého kraje a Rady Ústeckého kraje. Řešila se také potřeba nákupu desinfekčních prostředků a respirátorů třídy FFP2 i omezení kontaktu řidičů Dopravní společnosti Ústeckého kraje s cestujícími.

O konkrétním provozu odběrových míst budeme informovat.

Ústecký kraj zajistil respirátory

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru