Postoloprty zřídily krizovou linku pro seniory, obědy a nákupy jim nosí strážníci
Foto: MP Postoloprty
Louny

Postoloprty - V rámci vyhlášení celoplošné karantény České republiky starosta města Postoloprty Zdeněk Pištora svolal koordinační schůzku s ředitelem MP Postoloprty a sociálním odborem města Postoloprty. Účelem této schůzky byla pomoc nejrizikovější skupině obyvatel ohroženou Koronavirem.

Bylo rozhodnuto o zavedení speciální služby pro seniory, invalidní a starobní důchodce a zdravotně postižené. Obsahem této pomoci je především usnadnění a ochrana jejich zdraví v době karantény. Byla zřízena krizová linka, na které si ohrožené skupiny osob mohou objednat donášku základních potravin, vyzvednutí léků a dovoz obědů z jídelny základní školy v Postoloprtech. Jedná se o tato telefonní čísla: 731 612 113 , 602 516 647.

Dovážku obědů rizikové skupině do svých domovů, nákupy a vyzvednutí léků realizuje městská policie Postoloprty společně se sociálním odborem města Postoloprty. Uvedené rizikové skupiny obyvatel si obědy ve školní jídelně mohou vyzvednout i osobně při vstupu do školní jídelny, kde se také nachází strážníci městské policie a sociální pracovnice, kteří dohlíží, aby zde byl dodržen bezpečný odstup od jednotlivých osob, aby se eliminoval možný přenos nákazy. Dle slov starosty p. Pištory a ředitele MP Postoloprty p. Kaleji nám bylo sděleno, že rizikové skupiny osob tyto služby velmi uvítaly a využívají.

V Postoloprtech i nadále zůstává v provozu mateřská škola, která funguje v omezeném provozu. Rodiče předávají děti před vstupem do budovy, děti se podrobují jednoduché kontrole jejich zdravotního stavu a jsou přijímány pouze děti pracujících rodičů. Jak již bylo řečeno v provozu zůstává také školní kuchyně základní školy, kde si může pro stravu dojít i veřejnost – strava do jídlonosičů je vydávána před vchodem do jídelny.

Provoz MÚ Postoloprty byl omezen na úřední hodiny v pondělí od 8.00 do 11.00 a ve středu od 13.00 do 16.00. Dům dětí a mládeže a Základní umělecká škola Postoloprty za pomoci pracovnic městského úřadu šijí roušky pro občany. Bohužel zájem je tak obrovský, že denní produkce více než 200 roušek nepostačuje.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru