Soukromá obchodní akademie v Žatci otevírá nový studijní obor Provoz a ekonomika dopravy
Foto zdroj: FB SOA Žatec
Louny

Žatec - Soukromá obchodní akademie v Žatci od nového školního roku zařazuje do svých osnov zcela nový studijní obor Provoz a ekonomika dopravy. Je tak teprve druhou školou v kraji s tímto zaměřením.

Důvod pro zařazení tohoto oboru je jednoduchý – většina velkých firem má svá oddělení logistiky a při hlavních silničních tazích nejen v Ústeckém kraji vyrostla logistická centra. Stále tedy roste poptávka po středoškolácích - specialistech s tímto vzděláním. „Je to velkou příležitostí zejména pro ty, kteří mají zájem o profesní růst. Uplatnění najdou jak v oblasti skladování, tak v oblasti přepravních služeb“, vysvětlil Pavel Škorpil, personální ředitel firmy Fujikoki Czech, s.r.o.

Žáci, kteří vystudují nový maturitní obor, nebudou mít problém najít dlouhodobé uplatnění. Podle odborníků by to měla být příležitost především pro ty, kteří jsou kreativní, mají smysl pro zodpovědnost a dokáží přijímat důležitá rozhodnutí. „Také je to příležitost pro dobré komunikátory“, dodal Škorpil.

Nový obor nabízí v praxi skloubení odborných znalostí a dovedností v oboru logistiky s dalšími oblastmi jako je ekonomika, public relations a cizí jazyky - především angličtina, němčina a ruština.

Důležitým faktem pro studenty je spolupráce školy a okolních firem, včetně již zmíněné společnosti Fujikoki Czech. Nabízejí podporu ve studiu, a to formou různých přednášek, konzultací a praxí. Absolventi tohoto oboru se tak o uplatnění nemusejí rozhodně bát. „Naše firma nabízí uplatnění pro absolventy v dlouhodobém horizontu. Očekáváme, že o ně bude enormní zájem v celém regionu. Abychom mohli získat ty nejlepší z nich, musíme je podpořit“, řekl Škorpil.

Některé pozice v oblasti provozu a ekonomiky dopravy jsou sice v tuto chvíli v některých firmách v kraji obsazené, podle odborníků je však v mnoha podnicích poptávka po těchto specialistech stále vyšší a do budoucna nelze vyloučit, že absolventi nově otvíraného oboru budou „nedostatkovým zbožím“.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru