Policisté jsou zklamaní z chování lidí. Snad na Velikonoce nebudou vzpomínat na JIP, říká ministr
Policisté při jedné z kontrol. Foto: Policie ČR
Louny

ČR - První polovina prodlouženého víkendu dobře nevychází. Uvedla to Policie ČR. Řešila o polovinu více přestupků než obvykle.

„Chválíme omezení pohybu na veřejnosti a výletů do turisticky atraktivních míst, denně jsme ale řešili na 600 přestupků, což je o 50% víc než obvykle,“ shrnula Policie ČR první dva volné dny prodlouženého velikonočního víkendu. Nejčastěji šlo shlukování ve skupinkách, popíjení alkoholu a roušky na krku.

„Celá řada našich občanů se rozhodla Velikonoce strávit trošku ve volnějším režimu a roušky prostě nenosí. Byl bych strašně nerad, aby pak na to, jak strávili Velikonoce, vzpomínali na jednotce intenzivní péče,“ uvedl k rozvolněné morálce lidí pro Český rozhlas ministr vnitra Jan Hamáček.

Že Češi houfně vyrazili ven, jsme upozornili již včera v článku Češi vyrazili houfně ven. Lidi, neblázněte, zůstaňte o svátcích doma! říká Hamáček.

Pozor na silnicích

Volnější „režim“ si nastolili v minulých dnech i někteří řidiči. Proto policisté již v minulém týdnu avizovali zvýšený dohled nad chováním všech účastníků silničního provozu. „Od 1. dubna jsme spustili akci zaměřenou na překračování nejvyšší dovolené rychlosti, nejinak tomu bude i v období Velikonoc a nadále až do odvolání. Reagujeme tak na to, že jsme v době omezeného pohybu zaznamenali některá extrémní překročení rychlosti, při kterých bohužel není výjimkou naměření rychlostí jízdy v obci (50km/h) nad 100 km/h. Právě nepřiměřená rychlost je přitom dlouhodobě jednou z nejčastějších příčin smrtelných nehod,“ zdůraznil ředitel dopravní policie Jiří Zlý. O jednom takovém rekordmanovi píšeme zde: VIDEO: Neskutečný hazard na koridoru: Černá audina minula policisty 223kilometrovou rychlostí!

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru