Ústecký kraj má 19 nových případů koronaviru, epidemie prozatím neustala
V neděli bylo prokázáno 89 nových onemocnění. Ilustrační foto: CC0
Louny

Ústecký kraj – V Ústeckém kraji bylo k nedělní 17. hodině 381 osob pozitivně testovaných na nový koronavirus. Za posledních 24 hodin přibylo 19 případů.

Od začátku epidemie se v Ústeckém kraji uzdravilo 72 osob. Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo, že z Ústeckého kraje je šest zemřelých, krajská hygienická stanice uvádí pět osob.

Nejvíce nemocných přibylo opět na Litoměřicku, a to 11 za jediný den. Přírůstek o šest pacientů má Teplicko. Jednoho pozitivně testovaného zjistili v posledních 24 hodinách na Mostecku a Děčínsku. V Ústeckém kraji nyní připadá zhruba 47 osob s nemocí covid-19 na 100 tisíc obyvatel.

Počty případů podle okresů:

  • Litoměřice 179 (o den dříve 168)
  • Ústí nad Labem 73 (73)
  • Děčín 41 (40)
  • Teplice 37 (31)
  • Most 22 (z toho 11 na Litvínovsku) (21, z toho na Litvínovsku 11)
  • Chomutov 16 (16)
  • Louny 13 (13)

Počet osob s pozitivním testem na covid-19 dosáhl v pondělí ráno již téměř hranice šesti tisíc v celé České republice, přesně jich je 5991. Zemřelo 139 osob, u kterých byla prokázaná nákaza. Uzdravených je 467.

Nových případů v neděli hygienici po celé zemi oznámili jen 89. To je nejméně od 18. března. Provedeno ale bylo také výrazně méně testů, jen 3223. Denní maximum přitom už bylo i více než osm tisíc testů.

Podle hlavní hygieničky v ČR je třeba nadále dodržovat důsledně všechna opatření. „Je třeba, abychom byli i nadále disciplinovaní. Koronavirová epidemie v České republice prozatím neustala,“ připomněla hlavní hygienička Jarmila Rážová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru