Muž se na internetu vydával za amerického vojáka, z důvěřivé ženy (44) vylákal pořádný balík!
ilustrační foto
Louny

Louny - Případem podvodného vylákání finančních prostředků se zabývá lounská kriminální policie. Poškozená 44letá žena z obce na Lounsku se na policii obrátila s tím, že od ní a její dcery neznámý pachatel podvodně vylákal částku přesahující 550 tisíc korun.

Pachatel měl poškozenou kontaktovat již v únoru tohoto roku přes sociální síť, kde se vydával za amerického vojáka. Kromě sociální sítě s ní začal denně komunikovat i přes mobilní aplikaci a postupně si měl získat její důvěru a přesvědčit jí o tom, že jí poslal zlato a vojenské dokumenty. Poté byla poškozená opakovaně vyzvána údajnou doručovací společností k zaplacení různých částek, aby mohla být avizovaná zásilka doručena.

"Postupně tak měla důvěřivá žena převést na bankovní účet v zahraničí částku přesahující 200 tisíc korun. Dalších více než 350 tisíc korun pak měla do zahraničí poslat její 24letá dcera, kterou o to matka požádala z obavy před určitými problémy. Ty by jí dle sdělení údajné doručovací společnosti mohly v případě neuhrazení částky vzniknout," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

K doručení žádné zásilky nedošlo a žena tak podala trestní oznámení. "Policisté věc šetří pro podezření z trestného činu podvodu. V případě dopadení hrozí pachateli za popsané jednání s ohledem na výši škody a spáchání skutku v době vyhlášeného nouzového stavu až osmiletý trest odnětí svobody," uzavřela Miroslava Glogovská.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru