Chmelařské muzeum a Chrám chmele a piva se v sobotu otevírají!
Chmelařské muzeum a Chrám chmele a piva se v sobotu otevírají! Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Chmelařské muzeum zahajuje turistickou sezónu roku 2020 v sobotu 30. května v 10 hodin. Ve stejnou dobu začínají také prohlídky v sousedním Chrámu chmele a piva.

Chmelařské muzeum nabízí návštěvníkům největší expozici chmele na světě. A kde jinde, než právě tady můžete zažít příběh českého chmele. Nechte se vtáhnout do historie pěstování a zpracování chmele a okouzlit atmosférou autentických prostor, kde se po dlouhá léta zpracovával chmel. Jeho nezaměnitelnou vůni ucítíte hned, jakmile vstoupíte.

Muzeum je plné zajímavých exponátů, nářadí, velkých fotografií, obrazů a dokumentů. Během prohlídky si můžete jednotlivé předměty doslova osahat a ověřit, jak fungovaly. Při seriózním poznávání naší historie se tak můžete i pobavit.

Vyzkoušejte si na vlastní kůži, jak se vytahoval žok s chmelem mezi jednotlivými patry. Sedněte si do historického traktůrku. Připomeňte si chmelovou brigádu

a období „starců na chmelu“.

Prohlídka je určena jednotlivcům i rodinám s dětmi. Úvodní animovaný film vás humornou formou seznámí s chmelařskou tématikou a představí vám maskota muzea, chmelového skřítka Hopa, který pro mladší návštěvníky připravil cestu chmelařským muzeem. Ti plní zajímavé úkoly a doplňují indicie do hrací karty. Nakonec získají heslo k otevření bedny s pokladem, vyberou si zaslouženou odměnu a získají diplom s právem nazývat se „přítelem chmelových skřítků“.

Po prohlídce Chmelařského muzea každý návštěvník pochopí, proč je kvalitní český aromatický chmel tak důležitý a proč proslavil naši zemi po celém světě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru