Teplárna v Žatci plánuje rozšířit sklad paliva
Žatecká teplárenská. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Žatecká teplárenská, městská společnost, splnila v roce 2019 plánovaný zisk a překročila ho o milion korun. Vyplynulo to ze zprávy, kterou zastupitelům předložilo představenstvo společnosti.

Kladný hospodářský výsledek teplárna dosáhla díky úsporám, a to přesto, že výroba tepla ani elektřina nebyla loni splněna na sto procent. Pro město jako jediného akcionáře společnosti je důležitá také informace, že teplárna plní včas všechny své závazky i úvěry.

Předseda současného představenstva Žatecké teplárenské Jaroslav Hladký zastupitele ale také upozornil, že v minulosti společnost proplatila fakturu na 10 milionů korun za práce na rekonstrukci kotlů, které byly uhrazeny už v jiné faktuře. Záležitost se bude pravděpodobně řešit soudní cestou.

Teplárna předložila městu Žatec plán údržby a investic na letošní rok. V diskuzi během zastupitelstva zaznělo, že budou probíhat jednání na koordinaci investic města a teplárny. To by například mělo zabránit, aby se kvůli investicím teplárny do výměníkových stanic nemusely předělávat chodníky, které by město mezitím nechalo opravit na sídlištích.

O další spolupráci požádal J. Hladký jako předseda představenstva přímo na zastupitelstvu. Teplárna podle něj potřebuje pomoc města při zajištění pozemku vedle areálu v Perči. Pozemek teplárna potřebuje k tomu, aby si mohla v zimě udělat zásoby paliva, protože současná kapacita skladu není dostatečná.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru