VÝSTRAHA: Čekejte silné bouřky a přívalový déšť celý den, padat mohou i kroupy
Ilustrační foto: CC0
Louny

Ústecký kraj - Před deštěm se dneska v Česku pod širým nebem nejspíš nikde neschováte. Navíc se k tomu mohou přidat silné bouřky a kroupy. Varují před tím meteorologové, kteří vydali výstrahu platnou od dnešních 12 hodin pro území Ústeckého kraje. Od ranních hodin platí například na západě Čech výstraha před vydatným deštěm. Divoké počasí má přetrvávat celý den.

Co konkrétně Český hydrometeorologický ústav předpovídá? "Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek s přívalovým deštěm nebo kroupami. V opakovaných bouřkách může spadnout kolem 60 mm srážek a vzhledem k předchozímu nasycení se mohou zvedat hladiny menších toků," uvádí institut.

Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

Vývoj a postup bouřek lze sledovat na výstupech z meteorologických radarů například na internetu ČHMÚ www.chmi.cz nebo v aplikaci mobilního telefonu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru