VÍTE, ŽE: Grilovat se dá i ve městě. Veřejné griloviště vznikne v Žatci na ideálním místě
ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Ve dvou různých soutěžích, v nichž hlasovala veřejnost, uspělo v minulých měsících město Žatec. Díky tomu získalo příspěvek 100 tisíc Kč na nové schody v městském parku a vznikne veřejné griloviště u cyklostezky podél Ohře.

Griloviště vyhrál Žatec v jarní soutěži společnosti Vitana a v hlasování jejích zákazníků. Prostor na grilování vznikne tento týden u řeky naproti hale Sever. Slavnostní předání griloviště městu proběhne v pátek 3. července ve 12 hodin. Vedle Žatce získala největší počet hlasů a veřejné grilovací místo ještě města Jílové a Albrechtice.

„Veřejné grilovací místo nám ideálně doplňuje prostor sportovně relaxační zóny u cyklostezky, která je v Žatci podél řeky Ohře. Je to pro naše obyvatele rozšíření nabídky, jak se potkávat v přírodě a současně realizovat oblíbenou "grilovačku" ve městě. Doplní volnočasové prvky a určitě se stane oblíbeným místem, takže si dovolím za všechny spokojené moc poděkovat, “ řekla žatecká starostka Zdeňka Hamousová.

„Pro nová místa hlasovali obyvatelé měst v průběhu března 2020 na stránkách www.grilujemevemeste.cz zadáním PSČ. Do soutěže se tento rok zapojilo 2673 měst a obcí. Předání grilovišť by mělo proběhnout v průběhu července, aby je mohli lidé využívat už v době letních prázdnin,“ říká Martin Kusal z marketingového oddělení společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko.

Každé griloviště bude vybavené kvalitním ocelovým grilem, stolem, odkládacím stolkem a lavicí z modřínového dřeva.

„Podle statistik zájem o grilování v Čechách stále stoupá a 61 % Čechů během sezóny alespoň jednou týdně griluje. Starostové vítězných měst přijali zpestření volného času pro své občany s nadšením. Těší nás, že městské grilování je stále populárnější a my můžeme přispívat k jeho dalšímu rozvoji,“ říká Michal Panocha, marketingový ředitel společnosti Orkl Foods Česko a Slovensko.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru