Lepší Sever navrhuje soudu zrušit kandidátku ČSSD v Ústeckém kraji
Kandidáti koalice Lepší Sever.
Louny

Ústecký kraj, Praha - Členové koalice Lepší Sever – politické hnutí Ústecké fórum občanů, politické hnutí ProMOST – podali v pátek 14. srpna žalobu na ochranu ve věci registrace kandidátní listiny, kde napadají způsob podání kandidátní listiny České strany sociálně demokratické (ČSSD) k volbám do Zastupitelstva Ústeckého kraje. Žalobci žádají správní soud o posouzení legálnosti kandidátní listiny ČSSD, která byla podána proti vůli krajského vedení strany a v rozporu se stanovami ČSSD. Domnívají se totiž, že došlo k omezení ústavních práv kandidátů za Lepší Sever a koaličních partnerů.

„Jsme přesvědčení, že pražské vedení sociální demokracie v čele s Janem Hamáčkem porušilo zákon, nedodrželo stanovy své vlastní strany a udělalo na nás podraz. Kdo porušuje zákon, musí počítat s tvrdou reakcí. Kdo udělá podraz, musí být připraven nést následky. A proto jsme se obrátili na soud. Co s právem, když jeho porušování, obcházení, nedodržování a švindlování není potrestáno? Co s právem, když se mu může někdo vysmívat. Tomu nebudeme nečinně přihlížet,“ řekl k podání žaloby primátor města Most a kandidát za Lepší Sever Jan Paparega. Správní soud má v tuto chvíli zákonnou lhůtu patnáct kalendářních dní na vydání pravomocného rozhodnutí.

K podání žaloby se vyjádřila také dvojka kandidátky Lepší Sever a náměstkyně primátora Ústí nad Labem Věra Nechybová. „Pan Hamáček by se jako ministr vnitra měl hlavně věnovat tomu, aby se dodržoval zákon, a ne aby ho obcházel. Zatímco v Praze se politikaří, na náměstích a před školami v Ústeckém kraji každý den prodávají drogy různí dealeři, vláda zcela rezignovala na 15 bodů boje proti chudobě a z kraje, kde je nejvíc sociálně vyloučených lokalit, odešla vládní Agentura pro sociální začleňování, která zaměstnává 150 lidí,“ prohlásila Věra Nechybová.

Žalobu oficiálně podalo Ústecké fórum občanů a ProMOST, podle Nechybové ale reprezentuje názor všech kandidátů Lepší Sever, včetně nezávislých.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru