Řidič (40) přišel během silniční kontroly o auto. Co u něj policisté zjistili?
ilustrační foto
Louny

Podbořany - Čtyřicetiletý muž, jehož před pár dny kontrolovala policejní hlídka v Podbořanech při řízení osobního vozidla, měl podle zjištění policistů dokonce dva platné tresty spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Ty mu byly uloženy příslušným správním orgánem na dobu dvou let a zákaz platí až do června roku 2022.

Řízení přes uložené zákazy však zřejmě nebylo jediným prohřeškem dotyčného muže. Policisté v rámci silniční kontroly provedli u muže i orientační test na užití drog, který vyšel pozitivně. Na základě toho se řidič podrobil i odběru krve.

"Podezřelý byl zadržen a jeho vozidlo, s kterým řídil i přes vyslovené zákazy, policisté zajistili jako nástroj trestné činnosti. O zmíněné auto by tak v případě rozhodnutí soudu o uložení trestu propadnutí věci mohl přijít nadobro," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Případ je šetřen pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Výsledky vyžádaného odborného vyjádření zjišťujícího přítomnost a koncentraci návykových látek v krvi pak ukážou, zda bude dotyčný podezřelý i z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru