Všimli jste si? Nejmenší chmelnička na světě je očesaná!
Nejmenší chmelnička na světě je očesaná! 4x foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Malá chmelnička na náměstí Svobody, kterou každoročeně očešou návštěvníci Slavností chmele a piva, byla letos stržena nenápadně. Kvůli koronavirovým omezením se Dočesná konat nemohla, přesto proběhl i krátký program, díky němuž proběhlo očesání chmelničky důstojně.

Spolek rodáků a přátel města Žatce připravil v pátek odpoledne krátké pásmo písniček. V jejich průběhu si mohli Žatečané vyzkoušet ruční česání chmele, čehož využili i turisté z východních Čech, kteří přijeli na prohlídku Žatce. Během roku o chmelničku pečuje Chmelařský institut – v doprovodném programu o této péči i o šlechtění nových odrůd mluvil v rozhovoru Vladimír Nesvadba, hlavní šlechtitel institutu.

Závěr programu obstaralo předání chmelových věnců jako symbolu poděkování. První věnec dostali členové žateckých dobrovolných hasičů, slavících letos 150 let založení, od starostky Zdeňky Hamousové – kvůli jejímu pobytu v karanténě jej předal hasičům Petru Šuterovi a Lukáši Jobovi předal předseda spolku rodáků Petr Šimáček. Sám pak ještě ukázal chmelový věnec, který dostane starostka Z. Hamousová od spolku rodáků.

(kas)

1409chmelnicka

1409chmelnicka3

1409chmelnicka4

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru