V žateckém parku se začíná budovat nová stezka pro kočárky či kola
V městském parku se začíná budovat nová stezka pro kočárky či kola. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Nová stezka, po které budou moci jezdit kočárky či cyklisté, se začíná stavět v městském parku, konkrétně nad silnicí v ulici Boženy Kunětické-Vikové. Nová trasa v parku mimo jiné umožní lepší průchod maminkám s kočárky, kterým pohodlnější cesta bez schodiště chyběla.

Stezka (na mapce zvýrazněná červenou klikatou čárou) se buduje i díky podpoře Žatečanů, kteří se zúčastnili hlasování v soutěži Ahoj, krásné Česko a na realizaci stezky tak pomohli získat 100 tisíc korun. Práce budou hotové během několika týdnů, slavnostní otevření stezky se plánuje na konec října.

Trasa nové stezky byla zvolena tak, aby lidé překonávali co nejmenší převýšení a cesta parkem pro ně byla co nejpříjemnější. Práce provádí firma Morávek, která nejprve srovná povrch budoucí stezky a poté na ni položí mlatový povrch.

Město Žatec plánuje i další úpravy v parcích pod nemocnicí, postupně se budou dělat nové cestičky, schodiště, upravovat zeleň a další práce včetně zadržování vody v parcích. To vše bude obsahovat velký projekt na revitalizaci městských parků, jenž se připravuje na příští roky.

(kas)

1809mapka

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru