PŘEHLEDNĚ: Tato opatření mají zamezit šíření koronaviru v Česku. Vyhýbejte se hromadným akcím, vyzývá Prymula
Ve středu 23. září vydal nový ministr zdravotnictví Roman Prymula další mimořádná opatření. Foto zdroj: www.vlada.cz
Louny

ČR - Ve středu 23. září vydal nový ministr zdravotnictví Roman Prymula další mimořádná opatření a v souvislosti s tím apeluje na veřejnost, aby omezila návštěvy hromadných akcí.

Dle jeho slov nejsou naše data o počtu nemocných ve srovnání s jinými evropskými zeměmi uspokojivá a v protiepidemických opatřeních vidí naprosto klíčový prvek ke zlepšení vývoje současné epidemiologické situace.

Omezení otevírací doby provozoven stravovacích služeb

U stravovacích zařízení je omezena zavírací doba od 22:00 do 6:00 hodin. Nadále platí, že do provozoven bude moci vstoupit pouze tolik lidí, kolik je míst k sezení. Zákazníci jsou usazeni tak, že mezi nimi je odstup alespoň 1,5 metru, a to s výjimkou zákazníků sedících u jednoho stolu. V případě jídla nebo pití s sebou a následné konzumace na místě je nutný odstup od jiných osob alespoň dva metry, kromě členů domácnosti.

Účinnost opatření je 14 dní, tedy od 24. září 2020 od 0:00 hodin do 7. října 2020 do 23:59 hodin.

 

Pořádání hromadných akcí

Hromadné akce konané v areálu členěném do sektorů ve vnitřních prostorách se snižuje na 1000 osob, v areálu členěném na sektory ve venkovních prostorách na 2000 osob. Do tohoto počtu se nezapočítají osoby, které se podílejí na realizaci hromadné akce, jsou-li oddělené od účastníků. U ostatních akcí, kde nejsou možné sektory, zůstává limit 500 osob uvnitř a 1000 osob venku. Od počtu 10 osob uvnitř a 50 osob venku lze však akci konat jen v režimu, kdy každý má své místo k sezení, na kterém se převážně zdržuje. Výjimkou jsou schůze ústavních orgánů, soudů, výstavy nebo trhy a veletrhy. V případě opuštění svého místa k sezení osoby udržují od ostatních dvoumetrový odstup.

Účinnost opatření od čtvrtka 24. září v celé ČR 14 dnů, končí tedy 7. října.

 

Povinnost nošení roušek

  • ve všech vnitřních prostorech staveb, mimo bydliště nebo místo ubytování
  • ve školách a školských zařízeních, včetně středních a vysokých škol,
  • v prostředcích veřejné dopravy (MHD, meziměstské autobusy a vlaky, taxislužby),
  • při vnitřních hromadných akcích při jakémkoliv počtu účastníků.

Účinnost opatření od 18. září 2020 do odvolání.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru