Máte nápad, co zlepšit ve svém okolí? Zapojte se do participativního rozpočtu!
ilustrační foto
Louny

Žatec - Žatečtí občané mohou sami navrhovat, jak využít část městského rozpočtu v roce 2021. Slouží k tomu první městský participativní rozpočet, ve kterém je vyčleněno na jejich návrhy 600 tisíc korun.

O tom, které z navržených projektů se budou realizovat, rozhodnou hlasováním opět sami obyvatelé Žatce.

Pravidla participativního rozpočtu schválili zastupitelé na svém jednání 24. září. Město chce tímto způsobem ještě více zapojit občany do veřejného dění ve městě. „Občané mohou navrhovat projekty v minimální výši 20 tisíc korun a maximálně do 200 tisíc korun. Projekty je možné podávat do 30. listopadu 2020,“ uvedla vedoucí Kanceláře úřadu žatecké radnice Simona Schellová.

Projekty mají sloužit k vylepšení veřejných prostranství. Úředníci radnice všechny návrh posoudí, o těch realizovatelných pak budou lidé hlasovat na začátku příštího roku.

Kompletní pravidla, formulář pro návrhy či později hlasování mohou občané najít na webu města, konkrétně na adrese http://participace.mobilnirozhlas.cz/tvorimeprozatec/.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru