FOTO: Na náměstí Svobody už stojí vánoční strom. Patnáctimetrový smrk dorazil ze Soběchleb
Na náměstí Svobody už stojí vánoční strom. 4x foto: Město Žatec
Louny

Žatec - Vánoční strom stojí ode dneška na náměstí Svobody. Pracovníci Technické správy města Žatec jej v pondělí začnou zdobit, aby se mohl příští neděli slavnostně rozsvítit s celým svátečně vyzdobeným centrem města.

Smrk dorazil dnes před polednem do Žatce ze Soběchleb, odkud jej městu věnoval soukromý majitel. Více než patnáctimetrového jehličnanu se potřeboval zbavit z bezpečnostních důvodů.

Po zkrácení měří vánoční strom 13 metrů, dalšího půldruhého metru kmene je ukryto pod zemí. Třináctimetrová výška stromu není náhodná: právě tak vysoko dosáhne plošina, ze které se bude smrk zdobit. Vztyčení stromu sledovala řada dospělých i dětí, jako například osmiletá Anastázie, která už se těší i na jeho rozsvícení.

Zatímco vánoční strom na náměstí Svobody se bude zdobit od pondělí, druhý vánoční strom na náměstí Poperinge se bude stavět nejspíše ve středu. Oba jehličnany budou připravené, aby se mohly o první adventní neděli slavnostně rozzářit.

(kas)

foto

1911stromzatec3

1911stromzatec2

1911stromzatec5

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru