INDEX RIZIKA: Lounsko spadlo do červeného stupně. Krizový štáb se připravuje na vakcinaci obyvatelstva
V přípravě je také hromadné testování obyvatel antigenními testy. Ilustrační foto
Louny

Lounsko – V Ústeckém kraji přibylo za neděli 163 pozitivně testovaných osob na koronavirus. Oznámilo to v ranním přehledu Ministerstvo zdravotnictví. Protiepidemický systém přiřazuje aktuálně Mostecku index se 69 body. To znamená, že okres spadá do červeného, tedy čtvrtého stupně z pěti.

Celorepublikově je Česko stále ve třetím oranžovém stupni PES, vláda ale bude během dne jednat o posunu země o stupeň hůře, což s sebou pravděpodobně přinese uzavření vnitřních prostor restaurací. Maloobchod by měl zůstat dále v provozu.
Ústřední krizový štáb (ÚKŠ) naposledy řešil především přípravu na vakcinaci obyvatelstva proti covidu-19. V gesci ÚKŠ bude zejména logistika a spolupráce s kraji.

Ministr vnitra Jan Hamáček informoval o jednání ÚKŠ, který se věnoval aktuální situaci, přípravě na očkování obyvatelstva proti covidu-19 a pomoci Česka v zahraničí. „Situace se zhoršuje, a pravidla se proto budou muset zpřísnit. Znovu opakuji, jediný způsob, jak zabránit nárůstu nemocných, jsou karanténní opatření a omezení kontaktů mezi lidmi,“ uvedl Jan Hamáček s tím, že se situace zhoršuje všude v Evropě.

Dlouhodobější změnu k lepšímu přinese dle ministra vnitra vakcinace, kterou připravuje Ministerstvo zdravotnictví. Ústřední krizový štáb v této souvislosti funguje jako spojka mezi centrálními úřady a kraji, řeší logistiku a využití zdravotnické infrastruktury jednotlivých krajů. „Situaci zlepší masivní vakcinace. Příští úterý bude velká videokonference s hejtmany a zástupci vlády. Stát nakoupí další zdravotnický materiál,“ doplnil předseda ÚKŠ s tím, že půjde především o jehly, injekční stříkačky a další věci potřebné k samotné vakcinaci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru