Strážníci v Postoloprtech dostali darem defibrilátor. Může pomoci zachránit život
Na obrázku ředitel MP Roman Kaleja přebírá defibrilator z rukou zástupce společnosti APA real s.r.o Anety Gunarove. Foto: MP Postoloprty
Louny

Postoloprty - Městská policie Postoloprty obdržela jako sponzorský dar profesionální defibrilátor AED Lifepak 1000 v hodnotě bezmála 57 000,- Kč. Tento defibrilátor městské policii darovala společnost APA Real s. r. o, která se zabývá prodejem, pronájmem a výkupem nemovitostí.

Ředitel městské policie Roman Kaleja sdělil, že na základě místní znalosti v Postoloprtech zjistil, že společnost APA Real s. r. o. v Postoloprtech pronajímá několik bytů a nemovitostí a poskytuje zde příznivé služby. Na tomto základě se rozhodl společnost oslovit s myšlenkou pořízení defibrilátoru.

Jednatel a majitel společnosti APA Real s. r. o. na tuto myšlenku velmi kladně reagoval a to slovy: "V Postoloprtech se pohybuji s naší společností takřka denně již několik let a toto město je mi velmi blízké. Proto naše společnost velmi ráda daruje defibrilátor městské policii, se kterou máme dobré zkušenosti. Lidský život nelze srovnávat hodnotou peněz a jsme rádi, že i my se můžeme svým darem podílet na dobrou věc a tím je záchrana lidských životů."

Ředitel městské policie redakci také o společnosti APA Real s. r. o. prozradil, že pravidelně podporuje dary dětské domovy, klokánky a jim podobné. "O to víc si my, jako městská policie daru ceníme a děkujeme za něj," dodává.

Ředitel městské policie Postoloprty na závěr sdělil, že defibrilátor bude umístěn ve služebním voze městské policie a bude efektivním pomocníkem při záchraně lidských životů. Defibrilátor bude pomáhat při resuscitaci, neboť sám vyhodnotí, zda je třeba provést výboj a obnovit tak správnou činnost srdce.

"I když je městská policie represivní složkou, tak my se v Postoloprtech především snažíme být složkou, která bude pomáhat těm, kteří naší pomoc potřebují. Snažíme se jít směrem k lidem, aby se na nás mohli obracet s jejich problémy a především, aby nám mohli důvěřovat. Díky defibrilátoru bude naše práce ještě o krůček efektivnější, neboť městská policie je ve většině případech, kdy dojde k dopravní nehodě nebo zdravotním komplikacím občanů jako první na místě události a může poskytnou efektivní první pomoc," uvádí dále Roman Kaleja.

Když dojde k selhání srdce, je každá vteřina rozhodující a díky darovanému defibrilátoru se šance na záchranu životů velmi zvyšuje. "Již jsme také oslovili zdravotnickou záchrannou službu Ústeckého kraje, aby naší městskou policii zařadili do databáze defibrilátorů. To znamená, že nás samotné záchranné služby budou vysílat k událostem, kde bude třeba defibrilátor použít. Samozřejmě by jsme byli raději, kdyby se žádné černé scénáře neodehrávali a defibrilátoru nebylo třeba, ale pokud by se to bohužel stalo, tak jsme připraveni udělat maximum," dodal na závěr ředitel postoloprtské městské policie.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru