Žatecký boxer se poprvé představil při mistrovství republiky mezi muži
Žatecký boxer se poprvé představil při mistrovství republiky mezi muži. Foto zdroj: Město Žatec
Louny

Žatec - V „koronavirovém“ okně proběhlo uprostřed prosince mistrovství republiky mužů v boxu. Za existenci žateckého oddílu je to první účast na této soutěži, kde se mezi osm nejlepších boxerů republiky kvalifikovala boxerská jednička klubu Jan Milenko, který i v době náročných vládních omezeních našel prostor pro přípravu i v komplikovaných venkovních podmínkách na dešti a mrazu.

Bohužel právě to se projevilo hned v prvním vyřazovacím boji, protože do zápasu nastupoval žatecký boxer po nachlazení. Los byl ale docela příznivý a šance na postup velká. Od prvního kola borci předváděli vyrovnaný boj. Milenko se neustále tlačil na krátkou vzdálenost a zasazoval pěkné mířené údery, které soupeři neseděly.

Ve druhém kole se již ale projevila zmíněná prodělaná nemoc a Milenko ztrácel postupně kyslík, což narušilo jeho dobře rozjetý výkon z prvního kola. Do třetího kola již nastupoval v absolutním vyčerpání. I přes dobrý výkon tak náš loňský vicemistr České republiky v boxu v juniorské kategorii na soupeře nestačil a zápas prohrál.

Pro žateckého borce to byla premiéra mezi muži a nasbíral tak nové zkušenosti, které může zužitkovat nyní i jako pomocný trenér začínajících boxerů. Trenér Box klubu Žatec Vladislav Naporowski byl s výkonem svého svěřence spokojený a dodal: „Honza ze sebe přes těžkou přípravu, kterou kvůli pandemii měl, ze sebe v ringu vydal všechno, vše samozřejmě i za pomoci města Žatec, které náš klub finančně podporuje.“

(ns)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru