Chrám chmele nechtěl pivo vylít, proto ho daroval těm, kdo pomáhají
Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Než zlikvidovat zhruba šest set litrů piva vylitím, raději ho Chrám chmele a piva (CHCHP) prodal za symbolickou cenu těm, kteří pomáhají občanům při potížích s covidovou epidemií. Hasičům, záchranářům či vojákům Chrám v minulých dnech prodal celkem 18 soudků piva, každý za symbolickou jednu korunu.

Všichni, kteří byli Chrámem osloveni a o pivo měli zájem, nahlásili, kolik piva chtějí. „Jako v každém malém pivovaru je naše pivo nefiltrované a nepasterizované a má omezenou trvanlivost. Byli jsme připraveni na Vánoce, na Silvestra, na večírky, bohužel, nic z toho se nemohlo uskutečnit,“ vysvětlil ředitel CHCHP Karel Havelka, že navařené pivo by se zkazilo, protože nebyl, kdo by ho v Chrámu vypil. A jako všechny ostatní v republice i Restaurace U Orloje musela být zavřená a přes výdejní okénko se dalo prodat jen něco.

Ani prodej za výrobní cenu piva v okénku odbyt nijak nezvýšil. Proto reálně hrozilo, že část piva se bude muset vylít. Chrám chmele tak vymyslel náhradní řešení a potěšil světlým Samcem a Chrámovým tmavým ležákem místní spolky a sdružení i profesionály.

„Symbolicky za cenu jedné koruny za sud jsme ho nabídli složkám, které loni a letos pomáhají občanům. Některé zájem měly a vzaly si dva či více sudů, jiné zájem neměly,“ řekl K. Havelka. Nakonec zbylo trochu piva i pro místní patrioty - Chmelobranu, tedy spolek, který s CHCHP dlouhodobě spolupracuje při pořádání různých akcí.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru