Klienti VZP mohou letos čerpat skoro tři čtvrtě miliardy. Pojišťovna nabízí pětadvacet typů příspěvků
Ilustrační foto
Louny

ČR - Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky letos připravila v rámci preventivních programů pro své klienty téměř ¾ miliardy korun.

„Jakkoli jsme v systému zdravotního pojištění museli zohlednit zvýšené náklady způsobené pandemií, považuji za velmi dobrou zprávu, že se nám i přesto podařilo navýšit prostředky na preventivní programy pro naše pojištěnce. Ve srovnání s rokem 2020 jde v oblasti příspěvků z fondu prevence meziročně o téměř devítiprocentní nárůst (8,8 %), což je pro rok 2021 v absolutním vyjádření 710 milionů korun.“ Uvedl to náměstek ředitele VZP ČR pro oblast služeb klientům Ivan Duškov. Všeobecná zdravotní pojišťovna tak zahájila nové období pro podávání žádostí o příspěvky z fondu prevence pro rok 2021.

„Struktura našich klientských programů je pro letošní rok orientována především s ohledem na jejich medicínský přínos, a to jak v oblasti prevence, tak i při vzdělávání a výchově ke zdravému životnímu stylu. Jednotlivé klientské programy a jejich dílčí projekty jsou pak odrazem strategického rámce rozvoje péče o zdraví v České republice do roku 2030, který schválila vláda České republiky v loňském roce,“ dodává náměstek ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny Ivan Duškov. Nabídka příspěvků z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky je definována jako kompenzace finančních nákladů, které klient VZP ČR vynaloží v souvislosti s absolvováním aktivit prevence nad rámec hrazených zdravotních služeb. Všechny programy a dílčí projekty jsou přitom za strany Všeobecné zdravotní pojišťovny posuzovány nejen z hlediska efektivity a účelnosti, ale také z pohledu hospodárnosti vynaložených finančních prostředků.

Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky nabízí celkem 25 typů příspěvků a při jejich nastavování, byly zohledněny jak náměty klientů, tak i odborných společností. „Věřím, že i do budoucna přetrvá zájem našich klientů o příspěvky, které jsou orientovány na očkování, nebo pro maminky a miminka, případně, že naši pojištěnci využijí i zcela nové příspěvky, které zavádíme. Jako příklady mohu uvést zdravotnické prostředky na radiační terapii, nebo příspěvek na psychosociální podporu,“ uzavírá Ivan Duškov.

Podrobnosti o jednotlivých výhodách a příspěvcích pro klienty Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky najdete na internetových stránkách VZP ČR.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru