Loupež v postoloprtské základní škole: Dětem zmizely ze šaten boty, pak se našly i s osobními věcmi zloděje
ilustrační foto: CC0
Louny

Postoloprty - V policejní cele skončil v pondělí 27letý muž, kterého policisté zadrželi v souvislosti s majetkovou trestnou činností. Podle jejich zjištění se měl během ledna dopustit dvou krádeží.

K oběma skutkům mělo dojít v Postoloprtech. V první polovině ledna si v dopoledních hodinách původně neznámý pachatel na sídlišti Draguš zřejmě vyhlédl téměř 80letou seniorku. Té měl z ruky vytrhnout látkovou tašku, ve které měla jídlonosiče, klíče a další věci. Poté z místa utekl.

O pár dní později došlo v Postoloprtech také k vloupání do školy. Obviněný podle dosavadních zjištění násilně vniknul balkonovými dveřmi do objektu, kde pak vykopnutím a páčením poškodil další dvoje dveře. Z prostoru šaten pak sebral několik dětských přezůvek a bot, které uložil do igelitové tašky a přenesl na jiné místo v objektu školy. Tam přespal na zemi do rána, kdy uslyšel hlasy a v rychlosti budovu opět přes balkon opustil. Přitom na místě nechal igelitku s botami, které chtěl odcizit a kromě ní i tašky se svým oblečením.

Poškozením dveří v objektu školy vznikla škoda v předběžné výši přesahující tři tisíce korun.

Provedeným šetřením získali kriminalisté informace o tom, kdo se mohl obou skutků dopustit. Podezřelého muže zadrželi a vyšetřovatel mu sdělil obvinění z trestného činu krádeže. Dotyčný se při výslechu k oběma krádežím doznal. Protože k jednání došlo v době trvajícího nouzového stavu vyhlášeného vládou v souvislosti s pandemií koronaviru, hrozí mladému muži v případě odsouzení až osmiletý trest odnětí svobody.

Chcete se i Vy podílet na objasňování protiprávních jednání? Přidejte se k policii! Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje přijímá do služebního poměru nové uchazeče. Májí především zájem o ty, kteří žijí v Ústeckém kraji, a kteří vnímají práci policisty jako své celoživotní poslání. Další informace k přijetí do služebního poměru zde.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru