VIDEO: Z Nechranic musejí upouštět více vody, i přes mráz jí přitéká velké množství
Odtok z vodní nádrže Nechranice. Foto: e-deniky.cz
Louny

Nechranice – Z vodní nádrže Nechranice odtékalo ještě v úterý ráno 100 metrů krychlových vody za sekundu. Před týdnem to bylo třikrát méně a hladina byla o dva metry níže.

Po oteplení a dešti přitékalo z hor až 120 kubíků za vteřinu a situace paradoxně trvala i po tom, co přišel mráz. Nyní je hladina na 268 metrech nad mořem a upouštění se zpomaluje na 70 metrů za vteřinu. Přitéká 95 metrů krychlových každou sekundu. To je pořád dvojnásobné množství vody než před jedním týdnem, kdy byla hladina na 266 metrech.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=a06iU4IsIwg

Do maximální retenční hladiny ale stále zbývá dalších pět výškových metrů.

Vodní nádrž Nechranice je s rozlohou 1338 hektarů pátá největší přehradní nádrž České republiky a také přehradní nádrž s nejdelší sypanou přehradní hrází ve střední Evropě. Byla vybudována na řece Ohři v letech 1961 až 1968, zejména jako zdroj vody pro nedaleké elektrárny v Tušimicích.

PODCAST

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru