Krizový štáb aktuálně sdělil, jak je to v Ústeckém kraji s britskou mutací viru
Ilustrační foto: CC0
Louny

Ústecký kraj - Situace ohledně počtu hospitalizovaných pacientů s covid-19 na vyhrazených lůžkách v nemocnicích v Ústeckém kraji v těchto dnech stagnuje. Ústecký kraj přijímá některé pacienty i ze sousedního Karlovarského kraje. Mírný nárůst lze očekávat kvůli výskytu britské mutace viru, který ale zatím v regionu není laboratorně potvrzený.

„Problémem, který bohužel nemůžeme přímo ovlivnit, je zpoždění dodávek vakcíny Moderna ze strany dodavatele. Do Ústeckého kraje má dorazit 3 400 dávek, ale termín se posunul o týden na 22. února. V brzké době snad již dorazí také vakcína Astra Zeneca. Pravidelně o dodávkách vakcíny hovořím s ústředními orgány,“ uvedl hejtman Jan Schiller.

V Ústeckém kraji bylo ke dni 10. února očkováno 12 636 lidí, z toho 1 692 ve věkové skupině 80 plus a dalších 2 100 klientů a pracovníků v pobytových službách. Bez pravidelných dodávek vakcíny nelze očkování urychlit a otevřít nové rezervační termíny pro zaregistrované občany. Musí se počítat rovněž s nutností podat druhou dávku vakcíny.

Ústecký kraj obdržel od Ministerstva financí 10 miliónů korun na úhradu nákladů v boji s onemocněním covid-19.

Krajský úřad i policisté dále pomáhají s trasováním Krajské hygienické stanici Ústeckého kraje. V provozu zůstává také krajská bezplatná infolinka pro seniory, která již vyřídila 223 hovorů, přičemž 10 % z nich se týkalo přímé pomoci s registrací seniorů na očkování. Krizový štáb rovněž řešil téma možného návratu žáků posledních ročníků zpět do škol a neprodloužení nouzového stavu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru