Lounští lékaři dostali od města jednorázové roušky. Budou je rozdávat nejpotřebnějším
ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - V návaznosti na mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky zareagovalo město Louny na možnou dočasnou nedostupnost určených ochranných prostředků a také na neinformovanost občanů tím, že rozeslalo 5000 kusů jednorázových chirurgických roušek do ordinací lékařů na území města Loun.

Roušky jsou určeny pro pacienty (především seniory či sociálně slabé osoby), kteří se po začátku platnosti nařízení dostaví ke svému lékaři bez patřičné ochrany dýchacích cest. Lékaři takové osobě vydají dvě jednorázové roušky a nebude tak docházet ke zbytečným nepříjemnostem.

„Nápad takto vyjít vstříc zejména starším občanům, které by jinak lékaři museli posílat pryč, vzešel od pana zastupitele Slavíka, který je současně jako lékař členem krizového štábu města“ uvedl k distribuovaným rouškám do ordinací starosta města Pavel Janda.

Město Louny v současné době připravuje nákup a následné vydání respirátorů třídy FFP2, a to seniorům ve věkové skupině 80+. Pořízení respirátorů podpořil krizový štáb obce s rozšířenou působností Louny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru