Řidiči pozor, začíná Speed marathon! Kde budou policisté na Lounsku připraveni s radary?
ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Louny

ČR - Ve středu 21. dubna proběhne na našich silnicích dopravně bezpečnostní akce s názvem SPEED MARATHON.

Již šestým rokem proběhne na našich silnicích celoevropská dopravně bezpečnostní akce s názvem SPEED MARATHON, kterou pořádá organizace ROADPOL. Akce je zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů, a to v obci i mimo obec. Policie České republiky na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit bude provádět po celý den měření rychlosti.

Nebyli to ale jen policisté, kteří vybírali místa, kde se bude provádět měření, byli jste to i vy. Široká veřejnost měla možnost navrhnout Policii České republiky místa, která považuje za riziková, a to prostřednictvím webového portálu (viz odkaz níže). Měření se uskuteční na přibližně 800 místech.

"Cílem dopravně bezpečnostních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na pozemních komunikacích. I z tohoto důvodů o akci předem informujeme. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika, která sebou nedodržování rychlosti přináší a má za následek každoročně tisíce dopravních nehod a desítky zmařených lidských životů," sdělila tisková mluvčí Policejního prezidia ČR Hana Rubášová.

Mapa, na které lidé zadávali jednotlivá místa a hlasovali naleznete zde.

vybraná místa rozdělená podle krajů - Ústecký kraj

2104tabulka

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru