V ulicích Žatce se objevily nádoby na kovový odpad. Co vše do nich (ne)patří?
Foto zdroj: Město Žatec
Louny

Žatec - Vybraná stanoviště s nádobami na tříděný odpad se nyní rozšířila o další komoditu, a tou je sběr kovových obalů. Nádoby mají šedou barvu, jsou opatřeny zámkem a vhozovým otvorem.

Šedé nádoby naleznete na stanovištích se separovaným odpadem v ulicích: Lučanská, El. Krásnohorské, Jungmannova, Stroupečská, Šafaříkova, Růžová, Jabloňová, Politických vězňů, U Jezu, Hošťálkovo náměstí.

Které obaly do nádob patří?

Do nádob patří drobnější kovový odpad, který lze skrz otvor bez problémů prostrčit. Jsou to plechovky od nápojů a konzervy, kovové tuby, alobal, kovové zátky, hřebíky, šroubky, kancelářské spony a další drobné kovové obaly.

Hlavními pomocníky jsou recyklační symboly, které se nacházejí na většině obalů. Ty, které nám říkají, že je obal určený k recyklaci (tedy vhodný do nádoby), poznáme podle znaku trojúhelníku se šipkami a číselným či písmenným označením.

Obaly, které do nádoby nepatří

Do nádob na kovové obaly, které stojí na ulici rozhodně nepatří plechovky od barev a jiných nebezpečných látek, tlakové nádoby, ani domácí spotřebiče a jiná vysloužilá zařízení složená z více materiálů. Tyto druhy odpadu se třídí na sběrném dvoře.

Vysloužilý kovový odpad menších i větších rozměrů mohou obyvatelé odevzdávat ve sběrném dvoře města Žatec nebo ve výkupnách druhotných surovin.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru