Soutěž Skleněná popelnice za rok 2020 už má své vítěze, Louny patří mezi ně
Soutěž Skleněná popelnice za rok 2020 už má své vítěze, Louny patří mezi ně. Foto zdroj: Město Louny
Louny

Louny - Dne 10. května 2021 proběhl už 17. ročník soutěže „Skleněná popelnice“. Toto klání každoročně vyhlašuje Ústecký kraj ve spolupráci s Autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, a. s., a své třídičské síly v něm měří všech 350 obcí kraje zapojených do systému EKO-KOM.

Stejně jako loni, i letos zkomplikovala vyhlašování opatření spojená s bojem proti pandemii koronaviru. Tradiční setkání a vyhlášení finalistů bylo tedy opět zrušeno.
Soutěž byla, stejně jako v minulých letech, rozdělena do čtyř kategorií - obce do 500 obyvatel, obce nad 501 obyvatel, v další kategorii se pak utkaly městysy do 3 500 obyvatel a v poslední kategorii měřila své třídičské výsledky města nad 3 500 obyvatel.

Za rok 2020 se město Louny v kategorii města nad 3 501 obyvatel umístilo na 3. místě. V loňském roce to bylo 5. místo. Cenu převzal starosta města Mgr. Pavel Janda.
Spolu s oceněním Město Louny obdrželo šek na finanční hotovost ve výši 15 tisíc korun.Tyto finance budou využity v oblasti podpory třídění odpadu.
V Ústeckém kraji vytřídil každý obyvatel za loňský rok 44 kilogramů odpadu. Celorepublikový průměr byl přitom v roce 2020 53,2 kg.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru