Před spalujícím horkem nebude úniku, udeří totiž supertropy
Ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - Nemáte-li vlastní bazén, klimatizaci či obojí, počítejte s těžkými časy. O třetím víkendu meteorologického léta 2021 totiž zesílí příliv dosti teplého vzduchu z jižnějších zeměpisných šířek, a proto rtuť v našich teploměrech zamíří k hodnotám v okruhu 35 °C. Samozřejmě ve stínu (teplotami na přímém slunci se meteorologové, resp. jejich předpovědi nezaobírají). Takže požehnán buď ten, kdo v paneláku v bytě orientovaném na jih žije...

18. června: Do brzkého rána, možná lépe řečeno do východu slunce, vymetená obloha. V době mezi východem slunce a desátou až dvanáctou hodinou se zejména v Karlovarském kraji objeví trochu vysoké oblačnosti, avšak od poledne do půlnoci bude převážně jasno. Pouze ojediněle, třeba na Lounsku, Mostecku, by se mohlo objevit pár mráčků. Ale pršet na 99,9 % nebude. Co na 99,9 %, na 100 %! Nejvyšší odpolední teploty okolo tropických 30 až 33 °C (a i na horách bude fakt teplo).

19. června: První polovina dne se ponese ve znamení jasného nebe, čili budeme moci pozorovat hvězdy a následně východ sluníčka. Nicméně pak se trošičku začnou honit mraky (o což se postará tlaková níže západně od našeho území) a stoprocentně se objeví přeháňky a hlavně bouřky. To dozajista ocení ti, kteří vedra úplně nemusejí. Sobotní nejvyšší odpolední teploty totiž zamíří k hodnotám okolo 31 až 34 °C, ojediněle by mohlo bejt až 35 °C. Při bouřce zajisté teplota klesne, až o 10 °C.

20. června: Až do pozdního odpoledne víceméně slunečno (sem tam mrak), přičemž k večeru/večer se přiženou bouřky doprovázené extrémními kroupami, lijáky a vichřicemi. Ne, žádný konec světa se nechystá, ale bouřky skutečně přijdou. Někde budou silné, ale tak tomu je v podstatě vždycky. Kór v takovýchto vedrech... Když už mluvíme o vedrech, nedělní nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 32 až 35 °C, sporadicky až okolo 36 °C.

21. června: Ani pondělí se neobejde bez přeháněk a bouřek, ale tentokrát zvláště v Jihočeském, Plzeňském a Karlovarském kraji. Kraji Ústeckému by se měly přeháňky i bouřky zdárně vyhýbat, resp. by se tam neměly vůbec tvořit. Nejvyšší odpolední teploty okolo 30 až 33 °C.

A co dál (tak zhruba): Na úterý 22. a na středu 23. června se aktuálně rýsuje velmi citelné ochlazení a déšť, tedy by nás horko nemuselo sužovat nijak zvlášť dlouho. Uvidíme, uvidíme...

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru