Policisté na Lounsku kontrolovali, zda se řidiči věnují řízení. Takhle to dopadlo
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Louny

Lounsko - Celkem 85 vozidel zkontrolovali lounští dopravní policisté během dvoudenní krajské dopravní akce, která se uskutečnila v tomto týdnu i na Lounsku.

Policisty především zajímalo, zda se řidiči věnují řízení, jestli za jízdy například nedrží v ruce mobilní telefon a podobně. Kontrolovali však samozřejmě i dodržování dalších ustanovení podle zákona o silničním provozu.

V 58mi případech bylo zjištěno porušení zákona. "Téměř tři desítky řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, dalších 11 osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem. S telefonem v ruce přistihli policisté jednoho řidiče, jedenkrát zjistili také ovlivnění alkoholem a jízdu bez řidičského oprávnění. Bylo odhaleno také sedm vozidel v nevyhovujícím technickém stavu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policisté při akci uložili na místě provinilcům pokuty v celkové výši 21.900 korun, 3 zbývající závažnější přestupky pak řešili oznámením k projednání příslušnému správnímu orgánu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru