OBRAZEM: Noční bouře zasáhla nejvíc Kluček, voda zaplavila desítky domů
Foto: hasiči Žatec, HZS Ústeckého kraje
Louny

Ústecký kraj, Lounsko - Profesionální a dobrovolní hasiči v Ústeckém kraji likvidují od úterní půlnoci následky noční bouře. Během noci zasahovali u 25 zásahů na polámané či spadlé stromy. Nejhůře je na tom obec Klůček na Žatecku.

Při noční bouři docházelo i k lokálním záplavám. Jednalo se o zatopené sklepy a vodní laguny na komunikacích ve kterých v ojedinělých případech zůstala nepojízdná vozidla, převážně na Chomutovsku (11x) a Mostecku (10x). Hasiči nejčastěji čistili ucpané kanalizační vpusti a čerpali vodu ze zatopených prostor.

V průmyslovém areálu v Klášterci nad Ohří stavěli protipovodňové stěny. "Od 1:29 hodin hodin zasahují dvě profesionální a dvě dobrovolné jednotky obcí Žatec a Tuchořice v obci Kluček na Žatecku, kde při lokální záplavě bylo zatopeno 22 domů. Ze sklepů a vodních lagun hasiči odčerpávají vodu pomocí 9 výkoných čerpadel. K čerpání vody z lagun je použito i velkokapacitní čerpadlo SOMATI ze Státní správy hmotných rezerv," uvedli k zásahům hasiči z Ústeckého kraje.

3006klucek

3006klucek2

3006klucek4

3006hasici

3006boure3

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru