Z vězenkyň dobrovolnicemi. Ve Stebně zasaženém ničivou bouří pomáhají i odsouzené ženy z Drahonic
Postiženým oblastem pomáhají i odsouzené ženy. 2x foto zdroj: VSČR
Louny

Lounsko - Odsouzení z mnoha věznic se zapojili do pomoci oblastem postižených živelními pohromami na jihu Moravy a na Lounsku.

Z desítek vězňů se stali dobrovolníci, kteří pracují v břeclavském meziskladu humanitární pomoci, kde vykládají kamiony, další pomáhají rozebírat poškozené střechy. Nově jako dobrovolnice našly uplatnění i odsouzené ženy z Věznice Drahonice, které pomáhají v obci Stebno na Lounsku.

„Stebno je od nás jen pár kilometrů. Věznice sice zasažena nebyla, ale rodiny mnohých zaměstnanců ano, začali jsme tedy okamžitě jednat se starostou obce o možné pomoci. Hned v pátek jsem navštívil postiženou obec, o víkendu jsme připravili skupinku dobrovolnic z řad odsouzených a celý tento týden deset z nich ve Stebně pomáhá,“ říká Michal Charvát, zástupce vedoucího oddělení drahonické věznice.

0207drahonice3

V této oblasti lámala vichřice stromy i v okolí Věznice Oráčov. I tady od pátku pomáhají odsouzení muži s odklízením popadaných stromů a úklidu obce. Velká vlna solidarity mezi odsouzenými se ale zvedla i v ostatních věznicích. Další pracovní skupiny už se formují ve věznicích Brno, Kuřim či Rapotice.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru