Na zámek Nový Hrad v Jimlíně přijede Kinematograf bratří Čadíků. Jaké filmy divákům nabízí?
Kinematograf bratří Čadíků na zámku Nový Hrad v minulých letech. Foto: Vít Pávek
Louny

Zámek Nový Hrad Jimlín - Ani letos nebude chybět Kinematograf bratří Čadíků! Jedná se o promítání českých filmů 17. - 20. července 2021 na nádvoří zámku. Jde se o charitativní akci, kde vstupné je dobrovolné.

Kinematograf bratří Čadíků funguje už 25 let. Hlavní náplní činnosti společnosti je projekt Filmové léto, v jehož rámci se v letních měsících rozjíždějí do desítek měst v České i Slovenské republice projekční vozy vybavené projektory, které zde po několik dnů promítají především české filmy. Místa, kde se konají jednotlivé projekce jsou charakteristická – jedná se především o veřejná prostranství (náměstí, nádvoří, louky), kde se promítá pod širým nebem.

V Česku funguje projekt již od roku 1992, tehdy ještě známý jako P + P mobil kino. V té době si bratři Josef a Pavel Čadíkové pořídili první maringotku, kterou vybavili projekčním zařízením, vyrobili konstrukci na zavěšení promítacího plátna a začali putovat po moravském venkově.

Na jaké filmy se můžete těšit?

1507kinematograf5

1507kinematograf2

1507kinematograf3

1507kinematograf4

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru