FOTO: Bouří zpustošené Stebno navštívila ministryně Jana Maláčová
Ministryně Jana Maláčová navštívila obec Stebno, kterou se v červnu prohnala bouře. Foto zdroj: FB Jany Maláčové
Louny

Stebno – Ve čtvrtek navštívila obec Stebno ministryně práce a sociálních věcí ČR Jana Maláčová. Je to tak další politik, který se přijel podívat na místo, které poničila bouře, která se přehnala 24. června a napáchala milionové škody.

„Stejně tak jako po tornádu na jižní Moravě, i tady pomáhaly hned následující den zaměstnankyně úřadu práce. Trpělivě chodily dům od domu, zjišťovaly, kde je potřeba pomoci, a dávaly s lidmi dohromady žádosti o mimořádnou finanční pomoc. Nejvíc práce měly ale v sobotu, kdy místní sečetli první rozsah škod,“ napsala na svém FCB profilu ministryně Jana Maláčová.

Pro pět pracovnic z nedalekého úřadu práce to prý nebylo vůbec jednoduché. Nepříklad jedné mladé rodině tady smetla vichřice dům pár dní před narozením miminka. I pro zaměstnankyně z úřadu práce to bylo, podle Maláčové, psychicky náročné dívat se na tu katastrofu a vyslechnout si trápení, které lidé mají. Jen ve Stebně během pár dní, podle ministryně, zpracovali 22 žádostí a vyplatili na mimořádné pomoci celkem 613 900,- Kč.

„Prošla jsem si vesnici a popovídala si i místními lidmi. Všichni úřad práce chválili, že peníze jim přišly obratem,“ napsala dále Maláčová. Radost prý měla i z žen, které jsou nyní ve výkonu trestu a zadarmo teď pomáhají místním odklízet trosky.

foto

1607stebno2

1607stebno3

1607stebno4

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru